Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert i Skibinge Kirke

MAJ
24

Koncert i Skibinge Kirke


Dato Onsdag d. 24. maj 2023, kl. 19:30
Sted Skibinge Kirke, Ronesbanke 19A, Skibinge, 4720 Præstø
Medvirkende
Det danske ensemble GIÒIA
Koncert i Skibinge Kirke

Musik fra fortiden - med blikket fremad

Det danske ensemble GIÒIA med den særlige instrumentation: blokfløjte, portativ (bærbart orgel), keltisk harpe og percussion, giver et moderne bud på den allertidligst noterede kunstmusik fra middelalderen.

Meget af middelalderens musik er gået tabt, da notation af musikken var et særsyn. Men det, der findes overleveret til vor tid, er af en sådan kvalitet og kvantitet, at man sagtens kan få et klart og nuanceret billede af en tid med sprudlende musik og løssluppenhed, lige såvel som der også er musik til sorg og fordybelse.

GIÒIA spiller instrumentale danse fra 1300-tallets Europa, fortrinsvis fra Italien og Frankrig i egne arrangementer. Musikken er anderledes, ikke dansemusik, som vi kender den i dag - men medrivende i sine rytmiske, iørefaldende melodier – som enten frembringer glæde eller finder det melankolske frem. For GIÒIA har musikken været anledning til mødet mellem den klassiske og den rytmiske verden, hvor de skarpe grænser i disse forskellige musikgenrer bliver opblødt gennem improvisation og nytænkning, dog hvor respekten for kilderne bliver bibeholdt.

Trioen har de senere år erfaret, at der ikke er langt fra arrangementer til egne kompositioner. Derfor glæder gruppen sig til også at præsentere en række af deres egne værker i deres kendetegnende stil.

GIÒIA består af tre musikere på instrumenterne blokfløjte, percussion, keltisk harpe og portativ* (bærbart orgel). Karina Agerbo (blokfløjte) og Mie Korp Sloth (portativ/harpe) er begge klassisk uddannede musikere og arbejder begge til daglig som organister, mens Tira Skamby (percussion) har udviklet sine færdigheder bl.a. på Cuba, i Ghana og i Brasilien hos førende eksperter.

*Portativet er et lille bærbart middelalderorgel med håndført bælg. Musikeren styrer dermed bælgen med den ene hånd og tangenterne med den anden. Der findes kun 3-4 instrumenter i Danmark, og Mie Korp Sloths er bygget af orgelbygger Carsten Lund.